Шановні покупці! Перед заповненням кошика обов'язково зареєструйтесь та авторизуйтесь! Без авторизації замовлення не формується. Дякуємо.

(Закінчення)

Хімічний склад овочевих культур  

            Отже, рослинні продукти повинні становити значну частину раціону харчування людини, яка хоче залишатися здоровою на багато років. Одним із найбільш життєво важливих компонентів людини є білок, складовими елементами якого є амінокислоти. Відсутність однієї необхідної амінокислоти ускладнює процес засвоєння інших. Продукти, найбільш багаті на рослинні білки – ndash; це: соя, чечевиця, квасоля, горіхи. Клітковина та харчові волокна, які містяться у рослинній їжі, незамінні для людського організму. Вона сприяє зниженню рівня холестерину в крові, стимулює обмін речовин та забезпечує більш швидке виведення токсинів та шлаків з організму, допомагає якнайшвидшому проходженню їжі через шлунково-кишковий тракт. Продукти, багаті на клітковину – це: спаржа, капуста броколі, брюссельська, кольорова , селера, кабачки, огірки, часник, зелені боби, зелений перець, цибуля-порей , горох, шпинат, помідори. Фрукти також є чудовим джерелом клітковини, крім того, вони містять багато цукру (фруктози). У наведеній нижче таблиці показано вміст крохмалю, білка, клітковини та цукрів в основних овочевих культурах (а на % на %) 100 г сирої речовини).

< td style="">

60-72

< td style="">

0-11

< td style="">

1,8-2,2

< /tr> < /tr> < /tr> tr> < tr> < tr> < td style="">

2

< td style="">

Хрін

Найменування овочів

Суха речовина, %

Цукор

Цукрова (% від загальної кількості цукрів)

Крахмаль

Клітковина

Сирий білок

Кавун

9-12

< /td>

7,5-10

15-20

-

0,5-0,9

0,9-1

Баклажан

6,8-9

< p> 2-3,8

10-12

0,9< /p>

1-1,2

0,6-1,1

Горох< /p>

18-22

4,8-7

20-30

6,8

0,8-1,7

4,8-5,2

Диня

< /td>

10,5-15,5

9-12

-

0 ,6-1,5

0,6-0,9

Кабачок

5,1-12

2-6,2

10-12

-

0,5- 0,7

0,5-1,1

Капуста білокачанна

6,1-11,2

3-5,3

0,5

0,5-0,9

1-1,8

Капуста брюссельська

15,5-17,5

4,6-5,4

5-20

0,5

12,-1, 7

3,5-5,5

Капуста цвітна

8-11,7

1,7-4,2

0-19

0,5

0,6-1 ,1

16,-2,5

Капуста савойська

7,4-11,1

3-5,6

0-14

0,3

0,5-1

1,5-2,2

Кукурудза цукрова

20-25,5

4, 6-8

-

-

4,5-5,1

Естрагон

11-18,7

1-1,5

-

-

1-1,2

2-2,5

Цибуля ріпчаста

7-12,5

1-3

10-15

-< /p>

0,7-0,9

1,3-1,5< /p>

Цибуля-порей< /a>

11,1-22,3

6,8- 12,3

50-60

-

1,3-1,5

1,7-3,1

Морква< /a>

11,5-17,3

5-9, 5

27-53

0,2

1-1,2

0,9-1,2

Огірок< /a>

3,6-6

1,7-2, 6

0,5

0,1

0,5-0,7

0,9-1

Перець солодкий

8,9-15

2,5-7,2

10-20

-

1,2-1,7

1,1-1,3

Петрушка коренева

16,4-27,5

8-11

33-43

6

1,3-1,7

td>
< 1,2-3,2

Петрушка листова

11,4-20,6

5-7

54-67

1,2

1,5-2

1,7-4,5

Редіс

5,3-7,3

1,3-3

0-19

0,3

0,8-1,3

1-1,2

Редька

5,7-16,9

4,1-8,3

>

15-30

0,3

0,9-1,5

11-12,1

Салат

>

5,5-6,8

0,5-0,7

0-43

-

0,6-0,9

0,6-1,6

Буряк столовий

12,7-19,9

6,7-12,3

80-95

-

0,9-1,1

1-2,5

Бруква

7,7-16,5

5,3-1 0,5

10-90

0,4

< /td>

1,3-1,5

1-2,4

Селедер кореневий

11,7-17

5,5-7

-

0,6

1-1,8< /p>

1-2,2

Томат

4,3-12

1,5-6

0-20< /p>

0,3

0,7-0,8

< /td>

0,6-1,1

Гарбуз

9,7-16

>

4,8-8

5-8

1-1,2

0,8-1

Кріп

7-13,5

0,7-1,8

0-39

-

2-2,5

1,7-3 ,3

Квасоля

11-13,5

1-2

-

2

1,2-1,5

2,2-4

17- 32,8

10-12

20-30

< /td>

-

2,5-3

2,7-4,5

Пастернак

18,1-22, 5

10-14

50-85

4

2-3

1,6-2

Шпинат

7,7-9,2

0,5-1,4

0,05

-

0,7-1,2

2,1-3,7

Щавель

5,1-11,2

< p> 0,7-22

0,05

-

1-1,8

1,5-3,4

< /td>

                Все вищевикладене говорить про те найважливіше значення, яке відіграють рослини у функціонуванні людського організму, який можна порівняти зі складною біохімічною лабораторією, що постійно діє. А для того, щоб наша з Вами «лабораторія» працювала без збоїв, організм необхідно постійно постачати комплексом речовин, багато з яких входять до складу рослинної їжі. Нестача лише однієї з речовин, що входять до необхідного для роботи організму. комплекс може призвести до порушень у роботі всієї налагодженої системи, іноді ці порушення стають незворотними. Важливо при цьому пам'ятати, що тільки тоді організм працюватиме чітко та злагоджено, коли необхідні речовини в ньому перебувають у достатній кількості та правильному співвідношенні. При тривалому дисбалансі тих чи інших речовин, у організмі виникають різні порушення обміну речовин. І саме рослинна їжа дозволяє підтримувати людині необхідний баланс усіх систем її життєдіяльності. А правильне та раціональне харчування, тобто. обов'язкове включення до свого раціону страв з овочіві фруктів, є профілактикою багатьох захворювань.


Що ще нового?

насіння кропу та насіння помідора у нашому каталозі, якісні насіння селери та редьки, пропонуємо добрива та насіння редьки для вас, тут просто купити насіння амаранту в Харкові, допоможемо знайти насіння мангольду за низькою ціною, насіння огірків та насіння моркви з доставкою, з нами та нашими засобами - захист рослин це просто, знайти та купити насіння айстри з доставкою в Миколаїв.