СОУС ЧИЛІ
Кількість продуктів у рецепті розрахована на 1 літр готового соусу:
0,5 кг стиглих помідорів
6 шт. солодких перців (червоного кольору)
2 невеликі стручки гіркого перцю
400 г цибулі
0,5 склянки рослинної олії
1 склянка 6-ти. % або винного оцту 0,5 склянки цукру 1 чайна ложка солі 0,5 чайної ложки червоного меленого перцю 1 -2 шт. гвоздики 6-8 шт. перцю чорного горошком
Підготовлені продукти вимити, солодкий і гіркий перець очистити від насіння. Помідори, цибулю та солодкий перець розрізати на великі шматочки і подрібнити в блендері або перекрутити на м'ясорубці. Отриману суміш викласти в каструлю, додати цукор та сіль, перемішати та поставити на вогонь. Після того, як суміш закипить, варити на маленькому вогні, помішуючи протягом 25-30 хвилин. Через зазначений час додати в соус продукти, що залишилися (все, крім гіркого перцю), а саме: чорний горошком і червоний мелений перець, гвоздику, оцет і рослинне масло. Варити на повільному вогні 1:30. За 15 хвилин до закінчення варіння додати|добавляти| в соус подрібнений гіркий перець. Отриманий соус закочують у стерильні банки або зберігають у холодильнику. Соус, приготовлений за вказаним рецептом, виходить гострий і дуже смачний. його можна використовувати як приправу до багатьох страв. Приємного апетиту!