ПОМІДОРИ КОНСЕРВОВАНІ
Кількість продуктів у рецепті розрахована на 6 трилітрових банок помідорів:
- 1 кг цукру
- 1склянка солі (без верху)< /li>
- 300 г 9-ти % оцту з розрахунку по 50 г на 1 трилітрову банку
- 6 шт. цибулин середнього розміру (по одній на банку)
- 12 шт. лаврового листа
- перець чорний горошком (6-7 шт. на банку)
Цибулю очистити і нарізати кільцями шириною 4-5 мм. Підготувати помідори, вимити під проточною водою та висушити на рушник. Помідори для консервації необхідно брати невеликі, м'ясисті та цупкі. Банки простерилізувати. На дно кожної банки укласти шар цибулі кільцями, потім помідори, потім шар цибулі і знову помідори. і так наповнюємо банки до шийки, таким чином, щоб верхній шар складався з помідорів. Закип'ятити воду та залити помідори. Залишити на 15-20 хвилин. Потім злити воду з банок з помідорами в каструлю, закип'ятити і залити помідори вдруге. Через 15 хвилин воду знову злити в каструлю, розчинити в ній цукор та сіль, поставити розсіл на вогонь. Довести до кипіння. Залити киплячим розсолом помідори, покласти в кожну банку по 2 лаврові листи, 6-7 горошин чорного перцю. та налити по 50 г 9-ти % оцту. Банки закатати чи закрутити кришками. Дуже смачний рецепт. Всі наші домашні та знайомі дуже хвалять. Спробуйте – і Вам також сподобається! Приємного апетиту!