ГОСТРА ОВОЧНА ЗАКУСКА
- 10 шт. баклажанів
- 10 шт. червоних стиглих помідорів
- 10 шт. цибулин
- 10 шт. солодкого червоного чи жовтого перцю
- 10 шт. зубчиків часнику
- 1 шт. гіркого перцю
- 100 г цукру
- 200 г соняшникової олії
- 100 г 9% оцту
- 2 ст. ложки солі 3-4 шт. лаврового листа
- 10 - шт. чорного перцю горошком
Овочі вимити під проточною водою. Солодкий та гіркий перець очистити від насіння. З цибулі та часнику зняти лушпиння. У помідорів видалити місце кріплення до плодоніжки. Солодкий перець, баклажани та цибулю порізати на шматочки середнього розміру. Помідори перекрутити на м'ясорубці або подрібнити у блендері. Овочі перемішати. До отриманої маси додати цукор, сіль, оцет, олію і поставити варитися на вогонь. Отриману овочеву суміш довести до кипіння та варити на повільному вогні 20-30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння додати подрібнений часник, гіркий перець, чорний перець горошком та лавровий лист. Готову закуску розкласти у підготовлені, простерилізовані банки та закрутити чи закатати кришками. З вказаної в рецепті кількості сирих продуктів виходить 5 або 5,5 літра овочевої закуски. Особливо смачно у охолодженому вигляді. Приємного апетиту!