ЛІКО
- На одну порцію, рівну 5 літрам готового продукту необхідно:
- 3 кг солодкого перцю
- 2 кг стиглих помідорів червоного кольору
- 2 шт. гіркого червоного перцю
- 1 склянка очищеного часнику
- 1 склянка або 200 г цукру
- 1 склянка або 200 г 9% оцту
- 1 склянка або 200 г соняшникової олії
- 2 ст.ложки солі без верху
Солодкий перець вимити в проточній воді, видалити серединку з насінням, розрізати вздовж на 2 або 4 частини (залежно від його розміру). Кожну з отриманих частин перцю нарізати впоперек смужками завширшки близько 0,5 см. Помідори помити, вирізати місце кріплення до плодоніжки та перекрутити на м'ясорубці або подрібнити у блендері. Якщо у Вас є готовий томатний сік, його можна використовувати замість помідорів у пропорції 1:1. Підготовлений очищений часник і гіркий перець, у якого попередньо видалено насіння, подрібнити будь-яким зручним для Вас способом (блендер, м'ясорубка та ін.). Підготовлені продукти, а саме солодкий і гіркий перець, помідори та часник скласти в каструлю і додати до них решту продуктів – сіль, цукор, оцет та олія. Все добре перемішати та поставити на вогонь. Коли маса закипить, вогонь під каструлею зменшити та варити на повільному вогні протягом 7-10 хвилин. Поки лечо вариться, необхідно підготувати банки. 5 штук. літрових чи 10 шт. півлітрових. Банки та кришки добре вимити і простерилізувати. Готове лечо розлити гарячим у підготовлені банки і одразу закатати або закрутити кришками. Виходить дуже смачно та гостро. Якщо Ви не любите дуже гострі страви, то кількість гірких перців можна зменшити. Приємного апетиту!