Перша страва – це аджика – чудове додавання до м'ясних страв, особливо до шашликів. Аджика за цим рецептом виходить дуже смачна та гостра. Якщо Ви не любите занадто гострі страви, то можна зменшити вказану в рецепті кількість гіркого перцю в два рази. p>
- 5 кг стиглих помідорів червоного кольору
- 1 кг солодкого перцю червоного кольору
- 1 кг моркви
- 1 кг кисло-солодких яблук (Типу антоновка)
- 5-6 шт. гіркого перцю
- 200 г очищеного від шкірки часнику
- 1 склянка цукрового піску
- 1 склянка соняшникової олії
- 1 склянка 9%-го оцту
- 2 столові ложки з верхом солі
Продукти ретельно миємо у проточній воді. З моркви очищаємо шкірку і нарізаємо її дрібними шматочками. Перець та яблука розрізаємо на дві частини та видаляємо серединку з насінням, помідори розрізаємо на 2-4 частини (залежно від розміру). Підготовлені продукти, а саме помідори, морква, яблука, солодкий та гіркий перець пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. До отриманої суміші додаємо цукор, сіль, оцет і олію, перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні протягом однієї години. Часник очищаємо від шкірки та подрібнюємо у блендері або іншим зручним способом. За 5 хвилин до закінчення варіння аджики додаємо до неї подрібнений часник. Готову аджику розливаємо в підготовлені добре простерилізовані півлітрові банки і закочуємо або закручуємо кришками. Смачно – пальчики оближеш! Приємного апетиту!