ОГІРКИ МАЛОСОЛЬНІ
На одну 3-літрову банку огірків необхідно:
3 ст. ложки солі 1 чайна ложка чорного перцю горошком 1 гілочка кропу з парасолькою 1 лист або шматочок кореня хрону 3 листки смородини
3 листки вишні
3 листки волоського горіха
1-2 лаврові листи
3 зубчики часнику
Спеції, вказані в рецепті, кладемо на дно банки. Часник можна класти цілими зубчиками чи подрібнити. У огірків обрізаємо кінчики, а потім укладаємо їх шарами у банку на спеції. Кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і охолоджуємо. Заливаємо огірки прохолодним розсолом, закриваємо капроновою кришкою і залишаємо для квашення при кімнатній температурі на 24 години. За добу огірки готові до вживання. Зберігати у прохолодному місці – у льоху чи холодильнику. Огірочки хрусткі, дуже гарні з молодою картоплею. Приємного апетиту!